Busfabriken!



Idag har vi varit ett gäng till Busfabriken i Norrköping. Ett fantastiskt ställe för barn att busa runt på! Nu är min son lite försiktig av sig och vill inte gärna gå själv utan förälder...här hade man tänkt att få sitta med en kopp kaffe och ta det lugnt ett tag men icke! Jag fick krypa runt i enorma klätterställningar, genom rör, nerför rutchkanor och mellan vadderade rullar. I bland stötte man på en annan vuxen som också försökte pressa sig igenom en rulle, de är nog inte riktigt gjorda för oss över 50 kg...situationerna blir roliga, man stonkar och bökar och försöker ändå behålla någon slags värdighet. Försöker, utan att visa sig plågad, klämma fram ett par ord i stil med "oj, hoppsan, nu ska vi se vart vi kommer ut här då".

I Busfabriken är allt upplagt för barnens bästa, den som kom på detta koncept är ett snille! Man betalar bara för barnen, 100 kronor för 3 timmar bus. Dock kan jag tycka att åldersgränsen på 1 år är lite låg. Sedan finns allt där! Något för de riktigt modiga som höga klätterställningar och branta rutchkanor och mildare lekställen för de mer försiktiga. Det finns ett ställe där man skjuter mjuka bollar på sina fiender, det finns en småbarnslekplats med bollhav, vadderade kuddar, cyklar och annat kul i lagom storlek. Studsmattor, hoppborg och cykelbana är andra grejor som står som spön i backen i detta enorma rum.

Blir man sedan hungrig finns barnmenyer med hamburgare, pannkakor och nuggets. Här finns vuxenmenyer med bl.a nachostallrik. Det finns fika, glass (gör din egen!) och läsk. Man får nämligen inte ta med egen matsäck in, kanske ett minus, vad vet jag. Å andra sidan blir säkert städningen i det tuffaste laget om alla har eget med sig. Något annat man heller inte får ha är skor. Mycket bra! Så det är bara att plocka av sig dojorna och springa runt i strumplästen eller barfota, beroende på säsong.


3 timmar är utmärkt lagom att busa på och öppettiderna är mellan 10 och 20 (!) så man väljer själv när på dagen det passar bäst. Ett tips är att åka dit en solig dag, då är det minst med folk och barnen slipper trängas och knuffas. Vi åker garanterat dit igen! Det var tre trötta barn i bilen hem som somnade som stockar...

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Jenny Penny Snigelslemmy

Jag håller med till hundra procent! Busfabriken är en fantastisk uppfinning!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback