Ny layout

Alla Hjärtans Dag snart!!

Love, peace and understanding, everyhopa!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dagens citat!

Vi pratade om revyn idag i matsalen på skolan. En av mina elever tyckte det var väldigt synd att jag inte var med. Hon visste inte om det när hon satte sig i salongen på genrepet och förklarade sin besvikelse över att inte se mig där så här:

"Det var som en chock för hjärtat nästan!"

Ett underbart uttryck, eller hur?



Agneta Welander, alias SATAN, i årets upplaga av Katrineholmsrevyn.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Födelsedagar - check!

Japp!

Då var äntligen barnens fördelsedagar förbi för detta år. Jag älskar att fira dem men det blir liksom lite mycket av allt det goda...äntligen är kakorna slut i skafferiet, äntligen har tårtresterna ätits upp (faktiskt av någon annan än mig!) och äntligen finns det fler leksaker i Loves rum!!

Vi har firat i dagarna tre med start på Loves dag den 21:a, sedan på lördagen med barnkalas, nej, fel av mig: KALAS! "Nej, mamma, jag vill inte ha nåt barnkalas" sa Love en dag. "Va? Ska du inte ha nåt barnkalas? Men du har ju aldrig haft det och det vore väl kul att bjuda hem alla dagiskompisarna...etc" sa jag då. "Jag vill ha ett kalas, inte ett barnkalas" sa han då, det lilla livet. SÅ! Kalas blev det med favoriten Blixten McQueen högt och lågt.

På lördagskvällen firade vi båda barnen med närmaste släkten på restaurang Rhodos (grekiskt, mums!) och på söndagen var det dags för Hannas dag, puh! Men jag tror båda två är rätt nöjda med hur det blev och vad de fick. Hanna fick helt överraskande en knallröd ukulele av mig och Bruno, världens roligaste present! Hon hade redan på kvällen hämtat ackord på nätet och satt och plinkade...

Lite bilder:


Hanna får ukulele!!


Love på restaurang, sovlaki med cous cous det bästa som finns!


Så här glad blir man om man får en legobil som kan krascha och hoppa!


Blixten McQueendukningen! Snart är det fullt med ungar här, 9 kompisar kom, inklusive Elsa, bästisen på dagis som flyttat och numera bor i Flen. Love blev överlycklig över att se henne och gav henne genast en stor kram! Mysiga ungar!!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Revypremiärens minnesbilder



Jag minns en strålande laddad ensemble!

Jag minns den där damen som köpte program av mig som sa: "Åh, vad gråhårig du har blivit då!" Jamen, hur faan kan man säga så? Och framförallt, hur svarar man? Jag lyckades klämma ur mig ett..."Tack" (vaaa???!)  Hmmm.

Jag minns en konstig känsla när föreställningen väl var i gång; jag satt i salongen, ensam, högst upp och tittade! Har inte sett Katrineholmsrevyn live på fem år...har liksom mest levt med den. Det var en märklig upplevelse, att vara med men ändå såååå långt från det som sker. Aldrig mer!!

Jag minns en efterfest som var avslagen för egen del, kanske pga ovanstående. Fick i mig ett glas skumpa och en öl sen ville jag bara hem och sova! Trist figur, den där Brunossonskan!

Så vad ska jag säga om föreställningen? Tycker alla gör ett jättejobb på scenen, Bruno är strålande ensam bakom (nästan), recensionerna var BRA! Jag ska nog överlåta åt andra att bedöma och tycka, jag är för inblandad och ändå inte.

Läs recensionen och kolla in web-tvinslaget från vår hemsida:

www.katrineholmsrevyn.com

Revy är kul! Om man får stå scenen!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skicka mejl till oss!!

Nämnde i mitt förra inlägg att vi drabbats av datorhaveri. Icke roligt! Särskilt inte när vi insett att ALLA epostadresser gått förlorade!

Så, snälla vänner, skicka ett mejl så vi kan fylla på i vår adressbok igen!

[email protected]

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Datorhaveri sätter stopp!

Hur är det nu vi lever? När datorn en dag bestämmer sig för att sluta fungera eller, ännu värre kanske, fungera vääääldigt långsamt, då grips vi av panik och verkar tro att vi bott i övre tjottahejti i typ 2 år eller så! Huh! Tänk att inte ha hört av sig på...tja...en dag eller så.

Vår dator greps av virussjuka, en synnerligen svårartad och knappt botbar sjuka. Det krävdes en helrenovering och jag törs knappt säga det men jag tror inte han överlever vintern.

Ja, ja, jag raljerar men allvarligt! Visst blir man lite smått handlingsförlamad när man inte kan kolla posten, inte blogga, inte leta efter information eller sköta bankaffärer? Vi har ju på nåt sätt vant oss vid att ha allt, att vara uppkopplad mot världen JÄMT!

Nu klarade vi krisen med livhanken i behåll, de som led mest var Hanna och så själva datorn förstås!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Premiär fredag!!

                   

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Genrep på revyn idag!

Ska bli spännande, verkligen!

En elev sa idag; "du jag ska ju på den där konserten idag. När är den slut?" Jag antar att vi måste plantera ordet REVY på våra barns näthinnor.

Annars har jag tagit det kolugnt på jobbet dag, ungefär det här gjorde jag:

7.45 Kom dit, tog en kopp kaffe, lyssnade på morgonmötet i personalrummet.

8.10 Upp till arbetsrummet, mejlade en förälder och en kollega, skrev ut en Londonplanering till sjuorna, rensade bland pappren lite.

8.50 Gick ner till min sal och hade lektion, E-tid. Kul, alla elever bestämmer själva vad de vill jobba med så det är en salig blandning av elever från arbetslagets alla 4 klasser och olika arbetsuppgifter. Passade på att lyssna på 3 grabbar när de läste ur sin engelskabok (Stormbreaker) så nu är de igång och kan läsa vidare i den boken.

9.55 Gick upp till personalrummet, en kopp choklad (livsfarligt för magen men GOTT!), pratade mentorselever och revy med Anders.

10.20 Upp till arbetsrummet, planerade färdigt Londonprojektet till sjuorna, fixade med en layout till nya matsalsskyltar, svarade på tre mejl, kopierade alt material till sjuorna så det är klart i morgon - puh! kopiatorn pallade trycket denna gång - pratade med en elev i korridoren som inte visste var hon skulle vara...no shit!

12.10 Åt en banan, glömde lunchen hemma.

12.30 Lektion i biblioteket, The Voyage, eleverna ger sig ut på en resa världen runt och sen händer det grejor på vägen, de ska skriva brev, vykort, dagbok, artiklar mm, kul och nyttigt! De jobbade ganska bra idag!

13.20 Hem tidigt, Bruno hämtade mig (cyklen är ju fortfarande paj), vi hämtade på dagis och sen hem och fixa lite. Bruno fortsatte ner tillbaka till Cosmos.

Hemma har jag diskat, packat inför kvällen, matat sonen med macka och oboy, gjort en lasagne till barnvakterna och mejlat lite till (jobbgrejor).

En LUGN dag i mitt liv! Härligt!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klassikern!

Idag gjorde jag det!

Gick ut från dagis till parkeringen i blåa plasttossor!

Kul för de som såg..

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lägesrapport anno 12 januari 2009!

Sonen sjuk, kräks.

Punka på cykeln, fick gå hem från jobbet i högklackade stövlar.

Nackspärr sedan i går lunch, tittar inte gärna åt vänster.

Revypremiär fredag, fixar det sista nu med tidningen, webreklam och serveringen.

Fick en inkassoräkning på en räkning som jag inte vet vilken det är...måste kolla!

Det blåser.

Mina strumpbyxor är för stora.

Måste äta.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ännu mer revy!

Jag har nog tur här i livet. Eller är jag väldigt smart? Jag menar som väljer en karl som livskamrat som kan både tvätta och sy! I kväll, läs fredag, så sitter min kära make och syr inteckningar till revyscenen, totalt 84 meter svart, tjockt tyg ska fållas och göras kanaler på! Själv har jag intagit en mycket skönare ställning i soffan...


Lägg märke till färgen på symaskinen (rosa), den har han valt själv!

I övrigt så har dagen, förutom arbete, inneburit en del nya annonser till revyprogrammet, mer information till samma program samt funderingar kring den kommande revysupén och after showen. Känns rätt okej just nu. Vill också säga att jag var på repetitionen i går och det är fantastiskt vad man kan känna sig...liksom vid sidan av! Alla som medverkar på scenen är otroligt duktiga och kompetenta och hela revyn känns skitrolig!!

Även utan mig...

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Revy, revy, revy...

Nu är det riktigt, riktigt jobbigt att inte vara med i revyn! Ja, ja, jag är ju med som producent ja, men då är man ju liksom vid sidan av allt det roliga. Jag har bara jobb! De andra har bara kul! Nästan, jag vet att de lägger ner otroligt mycket möda just nu för att få snurr på det sista och jag kan givetvis inte annat än önska alla lycka till i sina förberedelser.

Följ arbetet på hemsidan eller på revybloggen! (Se länk här bredvid).

Efter jobbet idag har jag bara jobbat med revyn. Mejlat till höger och vänster om revysupéer, annonser, garderobspersonal och tröjtryck samt program. Jag har skrivit texter till programmet, ringt folk om ditten och datten och skrivit scheman. Det är snurr, kan man säga. Barnvaktslistan äro utmejlad...

Snääälllaaaa människor!! Köp REVYSUPÉBILJETTER!! Ett jätteroligt nöje! Ni får tvårätterssupé, öl eller vin till maten och kaffe på det plus (inte att förglömma) REVY när den är som allra bäst, nämligen hemmagjord! Billigt!! Åh! Sa jag att det även ingår en liten after show med ensemblen samtidigt som baren är öppen? Pallra er iväg till Statt nu och köp era biljetter till den 17/1 eller 30/1.

Puh! Nu hoppas jag bara att allt klaffar inför sista veckan på Cosmos med repetitioner och att premiären blir slutsåld och att alla trivs och mår bra och att det blir smörgåstårta och öl just när jag är nere i logen...!

Go' natt kära värld!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Då kör vi igen då!

Jobb i morgon igen...

Äh! Va' fan! Jag glider väl in kvart i åtta med en överlägset kaxig min som säger "fy faaaan vad jag har vilat upp mig, haft skoj, druckit och ätit såååå gott så det kan ni aldrig tro" (för det är faktiskt sant!)! Med det menat att min stress och ångest lagt sig för denna gång... kom ikväll hem från brorsan i Borås kl 21 och har därmed inte haft en endaste liten chans att förbereda morgondagen, helt frivilligt och med flit. Nu vet jag iofs att allt är löst redan för första och andra dagen så jag har GOTT OM TID!!! Det känns så jäkla skönt att jag var så pass sinnesredig i julas att jag tänkte på detta ögonblick. Nu känns jobbångesten inte så farlig alls. Men ROLIGT är det väl inte. Men, för att nästan citera min vän Jenny; det är väl ändå skönt att man har ett jobb att gå till, det vore inte roligt att vara arbetslös!

Så, here we go again! Men målet är att vara fasen så mycket mer ... reglerad...liksom!

Shoot! I'll catch!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag - en njutningsmänniska med lagom stort ego

Ibland önskar jag att jag kunde bestämma mig för vem jag är. Det är så jädra frustrerande att vara så många olika hela tiden. Jag är icke schizofren eller så, men jag har ett väldigt ombytligt sätt att leva, kan man säga. Nej, inte att leva för jag lever banne mig samma liv hela tiden men jag tycker om att göra olika olika saker...nej, nu vet jag inte hur det här blir...jag ska ge några exempel:

Vissa dagar är jag en människa som vill leva i lugn och harmoni, ta långa skogspromenader och inte ens äga en mobiltelefon. Nästa dag är jag först i kön på Elgiganten för att köpa ny TV.

Vissa dagar älskar jag familj och vänner, jag kan inte nog umgås. Nästa dag vill jag vara eremit och leva alldeles ensam.

Vissa dagar är jag husmoderlig så man spyr, diskar, plockar, sätter in en sockerkaka på "eftervärmen" (som mormor brukar säga) och har strukit nya diskhanddukar. Nästa dag är jag en modern, karriärskvinna som älskar att sitta på tåget med min laptop och prata business i min mobil (nu gör jag inte just det speciellt ofta men ni fattar typen).

Ja,ja, är nog en njutningsmänniska med lagom stort ego som vänder kappan efter vinden och gör vad som faller mig in och det är synd för den som inte hänger med! Och idag snöar det...

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()