Hur skulle alla mina jag reagera?

Ska på medarbetarsamtal på onsdag. Vet inte vad jag ska säga. Känner mig utled på denna jobbtristess som jag envisas så att prata om i tid och otid. Folk tänker nog "men gör nåt åt det då!!", snart säger de väl det till mig också...

Vad vill jag då?

Främst vill jag förfoga över min egen tid. Göra jobb när jag har lust och inte "9.25-10.30" eller "11.55-12.45". Sen vill jag skriva, både eget och jobbrelaterade saker. Jag kan gärna tänka mig projektliknande arbeten, ha koll, vara spindeln... lite producent. Jag är bra i klassrummet men värdelös på uppföljning och reflektion (varning för överdrift!) och startar hellre arbeten än slutför dem. Perfekt för en projektledare - delegera bara!

Jag är bra på att tala inför andra. Jag drar mig inte för att ta kontakt, är jäkligt social, vill jag påstå (när jag vill!).

Mina rollkaraktärer har fått uttala sig om min nuvarande situation och de säger så här:

Kattis, 43
"Det är väl bara att gno på! Herre gud, den som ändå fick välja. Hur skulle det se ut? Vem skule vara kvar till slut och ta hand om allt? Nej, jag har ett bra jobb, skaplig lön och en fast punkt i livet. Det är skillnad på dröm och verklighet."

Hjördis, 35
"Åh, tänk vad romantiskt att få göra vad man vill! Då skulle jag kunna starta eget! Jag skulle kunna åka på semester när jag vill och skriva om vad jag vill NÄR jag vill! Tänk så behändigt. Förresten bryr jag mig inte om vad folk tycker om mig, jag tycker om att se mig omkring, både fysiskt och känslomässigt, om ni förstår vad jag menar. Men jag stannar gärna i närhet av mina vänner, men det låter jag dem inte veta... ja, att jag skulle vara beroende av dem."

Fryga, obestämd ålder
"När vinden drar åt ett annat håll följer jag den. Om det betyder att jag måste byta boplats så är det så det måste vara. Jag skulle flytta dit jag trivs bäst. Den som vill får väl följa med!"

Så, vem ska jag följa?

Hur kan mitt framtida liv se ut, rent jobbmässigt, tänker jag?


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Here I am... again!

Jag ska göra ett nytt försök att blogga. På behörigt avstånd, liksom.

Okej, uppdatering:

Familjen
Fin status. Övningskör med H som blev 18 för några veckor sedan.

Jobbet
Kräksstatus, önskar att jag hade ett annat... Tur jag har skrivandet, som ju också är ett jobb förstås även om inkomsterna inte kommer varje månad utan om ett bra tag :)

Fritid
Mycket teater nu! Har just avslutat årets revy, väääldigt roligt! Nu "Vila i Fridh", pjäs av Jenny Wistbacka. "Vråspelet", en liten enmansföreställning ute i Vrå stenåldersby skriven av Bosse Ekman. "Liljas pensionat", lustspel i en akt av Lars-Magnus Cevert och Bosse Ekman. Mycket text som ska in men kul!!

Skriver lite lagom på min roman också som för tillfället heter "Regissera mig till helvetet" - synopsis klar.



Sortlovet är precis avslutat och i morgon väntar jobb igen. Återkommer!



Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()