Gordon Ramsey would sack me!

Gjorde mig till och skulle göra en härlig paella i dag! Med räkor, kyckling, ris, saffran, paprika... MUMS!! Visst ser den härlig ut?



Det som INTE syns på bilden är att hela anrättningen brände fast i botten och allt antog en starkt rökig smak och doft (vilken för övrigt dröjer sig kvar i hela huset...). Hej hamburgare och pommes frites!

Vi fick dock tröst av sonen som lagade annan mat åt oss. "Eftersom din mat blev misslyckad, mamma, kan ni få äta min i stället". Vilket gull, va? Vi blev bjudna på en soppa bestående av mjölk, mjöl, havregryn, ketchup, chips samt en italiensk skorpa, yammi!!



Nästa Gordon Ramsey...

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vacker lördag...

...och jag är än så länge inne! Vaknade i morse och kände att jag inte hade nån lust...med nåt! Usch, de dagarna är inte roliga! Särskilt inte en lördag när solen skiner och allt är lugnt. Måste "shejpa" upp mig lite och inte vara så ambivalent och orkeslös.

Har "roat" mig med att betala räkningar, inte kul! Maken bär in pellets och gör rent i pannan, sonen tittar på tv (ovanligt va?).

Men snart, snart ska vi ut i den bländande solen. Snart kommer en lika ambivalent kusin med barn som så gärna vill busa i snön! Skönt att vara två som inte vill, går på nåt sätt lite lättare då...

Vill ha PENGAR!! Fick ringa och skjuta upp massa räkningar denna månad pga huslån och annan skiiit. Inte bra att vara arbetslös alls. Sen ska dottern till Trysil och hon ska beställa skoltröjor...ja, ja, ska ner i källaren och se efter om där finns mer grejor att lägga ut på Tradera... gick ju bra sist!


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så ska vi göra med ventilationsmonstret!!

Oj, vad vi skrattade idag på arbetslagsmötet. Alla tycker vårt "lilla monster" är helt förvridet ful! Begagnad som sagt och därmed repig, STOR och fantastiskt kall.

Men...

VI SKA PIMPA UPP DEN!!!

Vi tar bort "gallret" nertill, sprejmålar svart. Vi målar på överdelen, svart bakgrund och på fronten.. håll i er nu...SKRIET av Edvard Munch! Vilken skräckbild passar annars bättre, liksom?

Detta ska göras en fredag med ett par stänkare till - blir nog asabra!

Kom an bara, ventilationsmonster - möt dina övermän!


                                             

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Måste man ha taktkänsla för att dansa bugg?

Vi närmar oss examen på buggkursen. Det märktes idag, kan man säga. Jädrar, idag la de in alla svängar och turer som finns, tror jag! "Å tryck och dra och snurr och stöd och vänd..." man for som en liten lara mellan varven, snurrigt i knoppen var det och svetten lackade. Idag var det även killarnas tur att snurra! Jo, jo, en del gjorde det med inlevelse så till den milda grad att alla andra regler liksom blåste bort i snurrvindarna.

Men VARFÖR går man på buggkurs om man inte har den minstaste minsta taktkänsla?? Det finns en kille där (jag gissade först på 55 år typ innan Bruno sa att de var lika gamla...), han står och håller en i händerna och så får man dansa själv! Rätt praktiskt, i och för sig, för då får man ju välja turer alldeles på egen hand och passa på att testa dom man tycker är svåra...

Men en del börjar bli riktigt duktiga och det är en fröjd att dansa! DET ÄR SÅ ROLIGT!! Vi har avancerat till fridans på söndagarna också. Då får man dansa...ja, fritt! Med vem man vill, vilken dans man vill (jag tar bugg, jag tar bugg!). Vi ska nog försöka komma dit på söndag och öva lite mer. Högersvängen är svår, förstår ni!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min son, en blivande datahacker!

I dessa tider då datorer är var mans respirator måste man kanske börja i tid? Är han söt, eller?



Han spelade "Madagascar", ett dataspel från filmen med samma namn. "Paaappaaaa! Det går inte att sparka lejonet!" "Paaappaaaa! Hur hoppar man?" "Paaappaaaa! Jag gjorde en dubbelvolt!"

Maken sprang och kollade vid varje utrop från köket. Han får som han vill, den lilla bedårande kejsaren...

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Cold as...hell?!

Idag var de och körde i gång ventilationsmonstret...

RÄCKER DET INTE MED ATT DET ÄR VIIIIIINTER???!!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bloggutvecklingen står still...

Ja, alltså...jag har väl inte haft direkt tid att fundera på hur jag ska göra...men viljan finns och snart kunskapen så det enda som fattas är några timmar ensam hemma så man hinner pula med detta...och det lär ju inte inträffa förrän till sommaren så ha inga höga förväntningar, kära vänner!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tillbaka till en iskall verklighet

Jahapp!

Då har arbetet startat igen då! Förväntningar inom kort är alla mina 15 utvecklingssamtal, omdömesskrivande, ny grupp i svenska och ny mentorskollega. Och! Ett iskallt arbetsrum! Kommunen i ett nut shell... "vi köper in begagnade STORA ventilationsmonster som vi pressar in i varje rum på Södra skolan! Mooowwwahhaahaa, då får de där lärarjävlarna vad de tål!" Resultatet är iskallt!! Dessutom dammigt! Min stol var helt grå i morse av fint, fint borrdamm, så också min nya bärbara dator som stod på skrivbordet. Liksom alla mina papper som låg på samma bord...askul!! Ventilationsmonstret är anpassat till 20 personer i samma lokal, vi är typ...2...åt gången! Man häpnar! Så i morgon är det ylletröja på och nackkudde så man inte får nackspärr av kalluften som strömmar mig i nacken...

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bloggutveckling?

Min dotter och jag håller på att utveckla våra bloggar lite. Kul att lära sig hur man ändrar i koder och annat för att lägga in egna bilder och så. Här är en länk till hennes blogg, hon har kommit längre än jag...

http://brunettheffie.blogg.se/

Beror det på tid? Beror det på att en sextonåring tillbringar hela sin dag vid datorn, jag kanske en timma? Ja, förmodligen...

Kanske blir det här projektet som med vårt hus: det tar lite tid men så blir det aldrig färdigt heller!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

De var värre än vi!!

Tittade på "Arga snickaren" igår, ett program där en snickare ska vara lite arg och skälla på folks hemmarenoveringar och så. I gårdagens program varhan hos ett par med två små barn där familjen köpt en gammal kåk som stått obebodd i 30 (!) år! De hade removerat lite sporadiskt men var hopplösa tidsoptimister. De duschade i trädgården (detta var på höstkanten så det var nog rätt kallt...), barnen badade i en balja mitt på golvet i ett hörn (så även mamman visade det sig sen). Någon toa inne fanns inte och madrasser låg på golven, kartonger och annan bråte överallt! Vi tittade på varandra då, min man  och jag, och insåg att de var MYCKET värre än vi! Jag säger bara: HJÄLP!! Hur tänker en del?





Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sportlovet so far...

... frisk!

... rätt glad!

... storstädat!

... mätt!


... i morgon ska jag och sonen till en kompis och fika, sen ska jag på fotvård hos moster.

Nya frisyren är inte med mig idag alls, vet inte hur det blev... allt står åt fel håll, det blir "hål" i nacken... får väl prova att tvätta det i morgon, kanske hjälper? Tack för fina kommentarer om frisyren annars! Rockstjärna...jo, jo!

Om, jag säger OM, jag skulle haft en så där 225 000 kronor nu skulle jag fixa till hela huset. Jag är hopplöst sugen på att renovera klart. Vi satt och "vände upp och ner" på huset idag, och helt plötsligt var vårt sovrum i Hannas rum, i vårt sovrum fanns ett aktivitetsrum med tv-spel, film, data och stor lekyta. Där nere fanns ett tag Hannas rum men sen flyttade det tillbaka upp för att ge plats där nere åt vårt sovrum... kul att testa i tanken! Det blir helt galet! Så nu vet jag inte hur det blir. Å andra sidan har jag ju inga 225 000 heller så jag behöver väl inte bekymra mig...

Mer sportlov i morgon, alltså!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har jag varit fååånig igen!

Blev tvärarg över en halv liter mjölk!

Så här var det:

Vi har lite taskigt med money just nu. Därför planerade jag storhandlingen av mat extremt väl denna gång, middagar för 20 dagar handlades in! Tänkte ha stuvade makaroner idag. Köpte alltså en liter standardmjölk (den dyra, dyra, laktosfria som jag kan dricka/äta). När jag så skulle starta matlagningen fanns bara halva mjölken kvar!! Någon hade druckit ur den redan! Altså den DYRA, DYRA laktosfria standardmjölken som jag fick stanna på ICA för att handla för det är bara där de har den och sen tänkte jag att det VAR VÄL SJÄLVA FAAAN ATT INGET FÅR VARA SOM PLANERAT!!!

Gud så fånigt! Blir väl lika gott med mellanmjölk blandat med den där halva röda!

Nu ska väl skiten koka över också...





Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny bakgrundslayout!

Vi ska ut och resa lååååångt!! Yiiipppppeee!!!

Eller...

...vi ska planera för att resa låååångt!

eller...

...jag ska ta upp det med familjen snart att nu måste vi hitta på nåt. Vi måste sätta upp mål med vårt liv! Nåt att se fram emot. Alla andra åker ju till Thailand och grejor för flera tiotusentals kronor så varför skulle inte vi kunna? Nu lockar inte Thailand oss men...

Australien?

USA?

Afrika?


Ja, nya mål, nya tag... vi startar på måndag! Ska bara diska först.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Revya finito!!

Så!

Nu är revyn slut för i år. Blev jättebra till slut måste jag säga, trots att man inte var med själv, hi, hi. Det är inte lätt att vara rolig, men jag skrattade gott åt ett par saker även på finalföreställningen, trots att jag väl sett alla nummer fyra-fem gånger vid det här laget, så det är väl ett gott betyg åt "En gädda i fontanellen". Nu kanske inte jag är någon slags måttstock för svensk humor men i alla fall!

Festen på Statt efteråt blev också jätterolig! Alla hjärtans dagstema över det hela med (vad vi tror) ätbara hjärtan på bordet och hjärtformade ballonger. Så fick vi lite underhållning av Linda och Andreas, två duktiga ungdomar som man kanske borde ta hand om till ett annat år i revyn, ska fråga producenten...visst ja! Det är ju inte jag längre! Ha, ha!! Blir någon annans huvudbry sen alltså.

Mest skrattades det åt "Fasans" försök att vända en tandpetare i munnen...oj, oj, vilken blick! Hysterisk!! Hon lyckades inte speciellt bra om man säger så. Vår vikarierande basist kände nog både en och två gånger att han hamnat vid fel bord...Välkommen i gänget, liksom!

Några bilder från finalen:



Med finaltacket i högsta hugg... "Det svänger fort, hörrni! Igår var det fredagen den 13:e och idag är det Alla Hjärtans Dag. Lite som en vanlig vecka i mitt äktenskap, faktiskt!"


Den något udda finaltårtan i form av en gädda, den snygga ljussättningen på årets scen och ett väldigt städat bord på finalfesten (av någon anledning finns inga bilder från senare på kvällen...)

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Happy Valentines Day!

image7

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ny frisyr = nytt liv!!

Ja! Jag tordes!

Det känns helt fantastiskt! En och en halv decimeter åkte av igår!

Shit, trodde inte att jag skulle göra det men min frisör tog mig på orden när jag sa "klipp av det!" och innan jag visste ordet av så hade hon börjat klippa! Tack, Cia!

Några nya svarta slingor dämpar det grå igen, ja, nu är jag en helt ny människa, nästan!


Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Gammal karate

Min femårige son tycker allt är gammalt nu för tiden! I går när vi satt och skulle ha mysmiddag vid köksbordet trilskades han förskräckligt och surade. Jag sa nåt i stil med att jag inte ville ha nåt bråk vid matbordet utan att vi skulle ha trevligt tillsammans.

"Jag vill inte ha trevligt!" säger han då. "Trevligt är ett gammalt ord som bara gamla säger". Jo, jo.

Idag när han var en "karater" (alltså en som utövar kampsporten karate) så skulle han visa en...ja, just det, en GAMMAL karate! Är detta nån typ av fas, tror ni?

Roligt låter det i alla fall.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Buggkurs i facktermer

Å, bak å fram å bak å fram å tryck å dra å tryck å dra å bjud å vänd.

Byt tjej!

En gång till tillsammans.

Fem, sex, sju, ått å bak å fram å bak å fram å tryck å dra å ...byt tjej! ... tryck å dra å bjud å vänd.

Hänger ni med? Till musik! Byt tjej!

(Varför börjar man räkna in på fem?)

Å bak å fram å tryck å tjej å vänd å dra å bak å fram å tjej å bak å dra iväg...

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()