En underbar sommardag!

Och den tillbringades i det egna hemmet! Man behöver inte ta sig runt överallt för att avnjuta fantastisk sommar, nästan utlandsplaya...räcker med att åka till Åsgatan!

Nya poolen funkar fint och äntligen hoppade Love i och BLEV BLÖT! Han badade på riktigt, han har alltid annars haft en otrolig, nästintill löjlig, respekt för vatten men nu är han på hemmaplan och jag tror det hjälper. Man kan nog säga att poolen blev populär även hos två st 16-åringar... mycket bus blev det!

Jag solade, löste korsord och blev till och med serverad lättlunch på "haciendan". Fattades gjorde bara paraplydrinken, men den kanske kommer framåt kvällen. Nu bär det av till Stadsparken för fredagsmiddag och en god öl!

Jag vill verkligen inte jobba igen - detta är livet!! (Undrar om jag säger likadant i november...)

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur äter du pannkakor?

Det slog mig häromdagen när jag gräddade pannkakor att det finns väldigt många sätt att göra och äta pannkakor på.

Min barndoms pannkakor åts med antingen äpplemos eller rabarberkräm - smaskens! Det gör jag aldrig nu. Love älskar i och för sig äpplemos på dem och äter hellre det än t.ex. jordgubbssylt.

Jag minns en gång när jag var i tioårsåldern och besökte en kompis i "stan" (bodde ju själv i Valla) och blev bjuden på pannkakor av hennes pappa. De var speciella men jättegoda! Han hade havregryn i smeten vilket gjorde pannkakorna lite mer "stadiga" liksom. Men för att inte falla ur helt så hade de smör och socker på sen! Den seden tog jag med mig och använder fortfarande smör och socker på mina pankisar. Fast jag har skippat havregrynen...

Jag har aldrig lärt mig pannkaksrecept utantill utan har alltid varit tvungen att kolla i hemkunskapsboken (ja, jag har den kvar, en av mina bästa kokböcker!). Detta ända tills jag träffade min mammas sambos pappa Lennart. "Kan du inte göra pannkakor!" sa han i ett skratt. "Vad är 2 gånger 3?" frågade han. Jag såg lite förvirrad ut, inte för att jag inte kunde svaret utan för att jag undrade om gubben var riktigt klok, vad hade det med pannkakor att göra? Och trodde han att jag var så obota dum att jag inte visste svaret? "Sex", svarade jag försiktigt. "Precis!" sa han, "Där har du ditt recept!" Alltså: 2 ägg, 3 dl mjöl och 6 dl mjölk. Ja, det funkar.

Sen kom min man på ett annat som hans mamma alltid kört "4, 4, 4".  4 ägg (något lyxigare variant, alltså), 4 dl mjöl, 4 dl mjölk (x 2 ska tilläggas). Och det funkar alltid det också.

Vad äter du på dina pannkakor? Har du nåt smarrigt pannkaksrecept?

En hel vetenskap detta...

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lite semesterbilder!

Eftersom väderprognosen för torsdagen (9/7) är regn och åter regn så får ni lite annat att kika på. Så här kan en semester i Sverige också se ut - glöm inte de två senaste veckornas SOOOOOL!!

P.S Den kommer tillbaka, solen, promise!

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()