Vinklubben har haft ännu ett möte!

Vi börjar minst sagt bli i gasen nu. Bacchi Brudar har nu träffats ett drygt år för att smaka viner, laga god mat men kanske framförallt bara vara tjejer och PRATA!

Vi prenumererar på en låda vin om 6 flaskor fyra gånger om året. Sedan träffas vi hos varandra, värdinnan gör menyn och väljer vilka viner som ska provas. Sedan lagar vi maten tillsammans och bara myser. Vi poängsätter vinerna (oftast tre-fyra st varje gång) i poängskalan ett-fem där fem är bäst. Hittills har vi bara haft två femmor...

Nu sist var vi hemma hos Åsa och det känns som om vi börjar bli riktigt varma i kläderna, skulle man ha spelat in vårt prat skulle nog halva befolkningen bli generad, tror jag ;) Gissa vilken halva...

Denna gång bjöds vi på

Citronmarinerad purjo med räkor (somliga fick champinjoner i stället) och tryffeldressing

Grillad entrecote eller lammkotlett med rostad potatis och salsa verde (det röda vinet var det första röda att få en femma!)


Ostbricka med fikonmarmelad


Det enda smolket i denna bägare var den otroligt heta ångan som kommer ut ur Åsas ugn och brände hela mitt långfinger! Fick sitta med frysklamp på fingret hela kvällen... men tack vare detta blev det bara en miniblåsa dagen efter!

Nu träffas vi i september igen och jag antar att hela sommarens bravader står på programmet då...


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()