Det är lite dragigt, hörrni!

Vilken vinter!! Det är vackert men j-ligt kallt! Vaknade i morse med 17 minusgrader på termometern och insåg att det inte skulle bli mycket pulkaåkning idag... Åkte och bowlade med kompis och tre smågrabbar i stället. Sonen slog två strike och blev överlycklig!




I morgon är det nyårsafton och vi ska umgås med vänner, äta gott och spela spel i lugn och ro, jätteskönt! Nyårslöften? Nej, de kommer jag i alla fall aldrig ihåg så det är ingen idé. Men OM jag skulle avge några kanske de skulle vara AKTIVERA DIG MED KROPPSAKTIVITETER (ja, alltså TRÄNA mer), PRATA MER MED VÄNNER OCH SLÄKTINGAR (man tar så mycket för givet sen blir det bara tokigt med massor av missförstånd. Lika bra att hålla sig själv och andra uppdaterade kontinuerligt) och BÖRJA SKRIV PÅ DIN BOK!

Pratade med min dottern om nyår också. Som mamma till en snart 17-åring är man lite, nej, mycket, nervös över morgondagens aktiviteter. Bra att ha koll på vart hon är och så. Måste ju våga släppa taget men samtidigt förvissa mig om att hon vet var jag står och vart jag är. Vad gjorde jag det år jag var 17 och firade nyår? Oj, jag plankade in på disco med min pojkväns leg, bland annat! Inte helt nykter heller vill jag minnas... Hoppas bara att dottern och hennes vänner tar hand om varandra och förstår att det finns folk som inte är helt igenom trevliga eller sunda och att de inte ska umgås med vem som helst! Det visade sig nu att vi ska fira nyår i samma kvarter så om något skulle hända är mamma inte långt borta! 

GOTT NYTT ÅR ALLA!
Låt 2010 bli ett glädjens, gemenskapens och kärlekens år -
minns att det faktiskt är DU som bestämmer hur det blir!
 

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Direktör på UD eller bara vanlig 40-årskris?

Jag satt idag med min vän Maria och skrattade åt våra funderingar just nu. Vi verkar vara i samma status där vi har ångest över livet på nåt sätt. Men man är inte sämre än att man kan ha lite självdistans till det hela och skratta åt eländet!

Ni vet tv-reklamen med snygga Thomas Hanzon "plötsligt inser man att man har närmre till pensionen än till studenten"... Det ÄR ju faktiskt så! Shit!! När hände det, liksom?

Hjälp... minsta lilla finne blir en cancerknöl, man gråter av dödsångest om kvällarna... är det normalt? Förmodligen!

Är det så här det ska vara nu, RESTEN AV MITT LIV??

Man står med båda fötterna djupt nersjunkna i hus, familj och fast jobb och tycker det känns lite trist! Blir det inget mer nu? Vad ska jag se fram emot nu? Ska jag gå på bio...?

Man börjar fundera över lååånga utlandsvistelser, nytt boende ... ny partner (!) nej, faktiskt känns just DEN saken fortfarande helt okej... och så, ja, nytt jobb! Man slår febrilt på internet och letar efter nya utmaningar... handläggare i Flens kommun, säljare på Pågen "Liiiimpa, här var det liiimpa!" eller varför inte direktör på UD? DET skulle ju vara en utmaning!

Ack, det är tur att man får lov att sväva ut ibland för man landar ändå alltid på samma fläck - mitt i 40-årskrisen!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äldst och yngst!

En vacker bild på kusinerna Hanna 17 år (snart) och Moa 2 månader

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Med mormors andra ord!

Julafton passerade galant, fina julklappar och god mat och en liten bedårande MOA på besök! Kvällen avslutades med spel. Det roligaste spelet alla kategorier är "Med andra ord" där man spelar i par. En tar upp en bricka med ett ord, en plats eller en person på. Man ska "med andra ord" få sin medspelare att gissa rätt ord.



Det kan bli jätteroligt och jag kan verkligen rekommendera att låna mormor Märta om ni ska spela detta spel! Mormor Märta är 88 (?) år och gick med liv och lust in i spelet till allas vår stora glädje! Nedan följer några exempel på hennes förklaringar, jag önskar att jag kunde bifoga hennes minspel och gester också...

"Ja, det är...man shoppar! Långt bort i filijokko! Man kan åka buss också!" Gissning: Ullared "Ja!" På kortet stod "Ullevi"

"Ja, det blir så här på vattnet kan man säga (här gör mormor stooora rörelser med armarna), det är så här stort, i havet" Gissning: Vågor "Nej!, så här (hon visar ännu större rörelser)" Gissning: Böljor "Ja!" På kortet stod "Blöja"

"En gammal hockeyspelare, jag kan inte så värst mycket om honom, det här är... nej, jag skiter i't" (mormor lägger ifrån sig brickan som det INTE står "Rolle Stoltz" på utan "Rolling Stones")

Hon är helt UNDERBAR OCH ÄLSKAD AV ALLA!!

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Blir stressad...

... av alla duktiga männsikor som kan allt om datorer, bloggar och bra internetsidor

... av alla duktiga människor som orkar baka, städa och pynta i hemmet

... av alla duktiga människor som leker med sina barn, ritar, spelar och bygger

... av alla duktiga människor som redan bokat sommarsemestern

... av alla duktiga människor som ...

... inte är jag!


Men om jag inte är helt felunderrättad så KAN jag också OM JAG BARA VILLE!!

Söndagsfunderingen!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

P4 tårtan kom!

När jag var sjuk häromveckan (i ett enda ord?) så lyssnade jag på P4 Sörmland. Då fick jag en idé om att delta i en av deras små event. Jag anmälde mig till "P4-tårtan"; om man har tur kan man då få en tårta sänd till en person eller arbetsplats som är i stort behov av tårta. Jag tänkte först skicka en till mig själv men sen tänkte jag att det kanske inte skulle bli så bra...jag tål ju inte grädde... så jag nominerade min arbetsplats!

I går ringde de och sa att "i morgon kommer vi med tårtan"! Nu är vi drygt 40 personer som jobbar på Söder och tårtan räckte till ca 10 men det är ingen match för oss verksamma i skolvärlden; vi delar med oss av den lilla bit kaka vi får! Så har vi alltid gjort!

Nu gick det välan ganska bra med själva intervjuandet och så även om jag inte riktigt vet vad jag svarade på... Sen skulle reportern gärna vilja prata med några elever och fråga dem om vad de tror lärarna gör i personalrummet. Vi gick till "Dazzet" där det (glömde ju jag bort) var fullt av sjuor som skulle ha klasskamp. Stackars reportern med väska och antenn på ryggen blev panikslagen, ungar överallt, alla frågade saker, pillade på antennen och ville prata i radio!

Det roligaste var när hon frågade en av eleverna hur en bra lärare ska vara och han pekar på mig och säger "som hon!" Det roliga är att jag inte undervisar just den här eleven överhuvud taget! Men man kanske har skapat sig ett rykte på skolan ändå!



En bra arbetsplats är dock en som fixar "fredad zon" vid matborden, en som bokar 44 revybiljetter till ALL sin personal och som har en ytterst intern, MEN kvalificerad, 5-i-topplista! Allt detta har min arbetsplats!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()