Sleep over

Love hade en kompis här på "sleep over-party" för första gången i går. Jag minns att Hanna hade massor av sådana. Men jag hade tydligen glömt hur det var!

Barn i grupp om minst två sover inte speciellt mycket! Närmare bestämt somnade de små 7-åringarna närmare halv tolv i går kväll och skuttade upp, lekfärdiga, 6.27 i morse. Jag var trött som en zombie men fixade frukost till dem eftersom det inte verkade bli mer sova...

Men mysigt hade de! Och roligt! Det är väl huvudsaken. Nu blir det spännande hur de tar sig an midsommarafton som står för dörren, antingen är de vakna hela natten eller så somnar de strax efter lunch.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grillsäsongen är här!



Och regnet stod som spön i backen lagom till grillningen!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är den förbannade sommar'n här...

Nej, såå menar jag ju inte! Den underbara, vackra, sköna och avkopplande sommar'n menar jag ju!

Den har inletts på ett inte fullt så avkopplande sätt utan ganska hektiskt, men skam den som viker sig för ett par fester! Kul är det ju... och vackert och underbart och var det inte lite, lite skönt också?

So far:

I måndags blev det sista arbetslagsfesten med D-laget. Alla lag går i graven och nya ska bildas till hösten, känns kul och inspirerande men förstås lite vemodigt. Festen var kul, Linda vispade grädde och övriga deltog i "äckligaste-spriten-tävlingen" - Torgnys orm och skorpionsprit vann... i år igen!

På torsdagen var det dags igen, stora personalfesten i Smedjan. Vackra kollegor, dansanta kollegor, ätande kollegor, drickande kollegor och ROLIGA kollegor överallt! Tänkte åka hem tidigt eftersom jag skulle ut på turné även på fredagen och jag höll mina ord, kom hem kvart över tre på morgonen och det får väl anses tidigt, antar jag?

Så i fredags bar det iväg till Stockholm med brudarna i vinklubben, Bacchi Brudar. Min 40-årspresent! Vi sov i finfina celler på Långholmen och besökte flera trevliga restauranger, parker och andra mysiga ställen. Vi tog till och med en sightseeingtur med båt runt stan - supertrevligt! Melker Anderssons restaurang på Kungsholmen kan rekommenderas! Vilket ställe! Flera kök i samma lokal, passar alla.

Hela gänget, lagom susiga på irländsk pub i gamla stan.


Drinkarna! Bramble, Hemigway daiquiri, Aperol Spritzer och en Peach Smash!


Sushi från det asiatiska köket. Det åts även aborre (fish and chips), ostbricka och rabarber/jordgubbskompott + vääldigt goda viner! Mums!

Och direkt därifrån tog jag mig på lördagen till Cia för att delta i de sista självande timmarna av Maria Nilssons möhippa. Gott grillat, gott vin och stoldans minsann! När jag kom hem? Ja, standaren är väl runt tre-fyra nu för tiden...

Men nu är det lugn som hägrar! Eller... vänta, det är väl midsommar på fredag? Sen åker vi till Danmark... och så har sommarens första trädgårdsprojekt inletts. Äntligen ska rivningsmassorna efter vinterns renovering bort, nytt gräs ska sås och plattor ska läggas.



Det är tur jag är en så rastlös figur annars hade jag aldrig orkat med detta!

Glad sommar på er!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Funderingar av en 40-åring

Jag är 40. Fyra nolla, fyrtio! Bingo! Det är mycket. Stort. Galet gammalt. Eller så är det precis tvärtom.

Jag är ung, mogen, vacker, förståndig och vis. Jag är sprallig, pigg, intelligent och rolig. Det kan man vara både som 20-åring och 40-åring så vad spelar åldern för roll? Ingen, tror jag. Jag känner mig som jag känner mig, oavsett vad siffrorna i födelsebeviset säger.

Man får se människan bakom åldern. Det är personen som spelar roll. Det är intresse och attraktion som spelar roll, inte ålder. Så är det! Skön insikt! Så detta betyder att jag kan fortsätta känna mig som 20, bete mig som 30 men vara 40. Läckert!

Det enda som är positivt med att fylla 40, det enda som faktiskt spelar roll, är att man då är berättigad en stor fest. Och det hade jag. Jösses, vilket drag det blev! Vilka vänner jag har! Vilka släktingar! Folk hade skrivit egna sånger, de uppträdde för mig, dansade för mig och häcklade mig på ett ljuvligt sätt!

Jag är överväldigad, priviligierad och rörd över att var omtyckt av så många människor. Människor som vågar visa att de gillar just mig, det är fränt. Önskar jag kunde visa tillbaka hur mycket folk betyder för mig. Hoppas jag ändå, i mitt 20-åriga sinne, är tydlig när jag träffar dem så de förstår - NI BETYDER MASSOR!!


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fåglarna kvittrar alldeles förfärligt mycket på morgonen!

Vad bra det gick! Premiären var fullsatt, vi kunde nästintill allt, det flöt verkligen på asbra!! Så roligt!

Sen hade vi en lååååång premiärfest hemma hos Jenny och Coco. Jeff hade lagat gudomliga lasagner som gick åt som smör i solen och vinet flödade... vänta nu! Vad hände mer, som jag tror att jag minns? Snusade jag? Japp! Gick jag på händer och hjulade? Jajjamen! Kulade jag? Jo, det gjorde du! Spelade vi vackra visor på glas, sjöng ännu vackrare visor i stämmor och cyklade jag verkligen hem strax före fem i morse? JA, det var precis det som hände!

Inte undra på att jag känner mig lite manglad idag då...

Mötte maken i trappan när jag kom hem. Han skulle upp och jobba.

Men jag har tagit tag i dagen och tagit mitt ansvar, min ansvarslösa lilla slinka. Jag har cyklat ner på stan för att äta glass med sonen i det varma vädret. Glömde dock bort att det var marknad! Åh, vad det är... jobbigt, att vara bland folk en dag som denna. Men vi åt glass i gräset i Stadsparken, köpte jordgubbar och körsbär och en ny foppatoffel-groda - Kermit. Nu slappar vi. Snart är det ju dags för nästa föreställning, ska bli roligt att se hur de andra tagit sig an denna dag...
http://kkuriren.se/kulturnoje/kulturnoje/1.1071507

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

PREMIÄR I KVÄLL!!




Genrepet av VILA I FRIDH gick bra igår, förhållandevis bra iallafall. Några repliker försvann, några scener blev väldigt mycket kortare än det var tänkt och vi behövde ta sufflering en gång, men genrepspubliken fann sig tillrätta och tyckte det var bra. De skrattade rätt mycket i första akten, vilket kanske inte alls är förvånande. Vi visar ju karatärerna väldigt tydligt här och ett par av oss är ju så knepiga att man kan inte annat än skratta. Dock sattes skrattat i halsen i akt två...

Nu är jag ledig idag, hade min första sovmorgon på hundra år (jag och Törnrosa) men vaknade kvart över åtta av en geting i sovrummet. Vi har otroligt många getingar inomhus, de kommer in på övervningen och är LÄSKIGA! Måste undersöka saken.

Tänkte passa på, ni vet "jag är ju ledig och då måste jag fixa", att plocka, städa, köra igång tapetseringen av Hannas rum men... jag skiter i det! Jag stoppade sonen i badkaret, mekade med hans cykel och nu tänker jag ge mig ut i solen på en lång promenad med kusin och tre små pojkar. Det är mycket bättre!

Ladda för i afton, alltså. Sen blir det en troligtvis magisk premiärfest med många underbara människor på plats hos Jenny.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()