Sommar och soooool!!

Äntligen är det semester och lagom så kom den efterlängtade solen!

Dagen idag har spenderats hos Maria och barnen har badat i poolen hela eftermiddagen - skönt! Försökte övertala maken att vi kanske behöver en sådan vi också, får se om det går hem. Problemet är ju att vi endast har en stooor grön gräsmatteplätt att ställa den på och om man själv, vid ytterst sällsynta tillfällen, vill glida i den som den flodhästliknande karaktär man är, så vill man ju inte göra det för öppen ridå så att säga! Måste nog justera en och annan jalusivägg först...

Semesterresa till Smögen väntar runt hörnet likaså kusins bröllop i Göteborg till helgen. Hanna och jag har fått den stora äran att sjunga där, ska bli roligt! Love får följa med trots barnfritt kalas, funderar som bäst på vad man ska klä den lilla i...

Jag har också skrivit ett avsnitt av mitt Strindbergkapitel som min redaktör ska få se vilken dag som helst. Blir lite trist text men jag ska nog piffa till den så småningom. Övningarna verkar kul, synd att man inte kan prova direkt utan måste vänta till hösten. Nåja, jag saknar inte elever just nu i vilket fall... klarar mig nog till augusti innan jag tar mig an nya utmaningar med hormonstinna tonåringar!

Önskar alla som läser min blogg en fantastisk sommar! Kommer kanske inte att var så flitig vid datorn i sommar, känns som den ska få vila lite. Ses vad det lider, gott folk!!

Kram Cissie

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Personalfest igår!

Vädret var med oss nere i Smedjan men inte huvudet, tyvärr. Allt var bra och trevligt men jag orkade inte riktigt festa loss, liksom. Och det för ju med sig en del positiva effekter på dagen efter givetvis - tack för det! Mina stackars hjärnceller skriker på hjälp ändå så det räcker; snääääälla, snääääälla, snääääälla, skicka in oss på verkstaden nu!

Sen undrar jag  - är det egentligen så jäkla gott med kall buffé? Har man inte ätit den där parmaskinan och den där italienska potatissalladen tillräckligt nu? Jag vill se den personalfest som har tema Cowboy, där man blir serverad chili con carne på plåtfat och får dansa fyrkantsdans! Give me!

Fin avslutning på en jobbig termin blev det i allafall!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

fotbollstjejer som packar varor

Jag gillar inte när små fotbollstjejer ska packa mina varor i affären!

Idag, av alla dagar, fanns de uppradade i varje kassa på Willys när jag var där. Helt plötsligt fanns mina varor undanstökade huller om buller i olika påsar, helt viktofördelade och osorterade. Snällt initiativ, jag vet, men jag vill ha koll! Jag vill packa efter mitt eget system!

Är jag petig? Är jag fånig? Möjligt, men jag anser att min inhandling är för privat för andra att kolla in! Det räcker fint med kassörerna!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hannas examenstårta!


Instruktionen till tårtmakaren var "musikklass, teater, foto på Hanna och Beethoven".



Stycket heter "Alla Turca" och är en bit som Hanna spelar, snabbt som sjutton, efter att hon repat klart varje gång. Men om hon spelar den offentligt? Nej, skulle inte tro det! Synd, för hon kan den riktigt bra.



Vi firade tillsammans med släkt från båda sidor, första gången någonsin! Blev riktigt lyckat.  På bilden syns min kusin Sofia och hennes son Viktor samt min mormor Märta, mammas sambo Ove och Hannas lillasyster Mathilda på pappas sida. En salig blandning, alltså.



Och i betygskuvertet fanns 5 MVG (musik, Hemkunskap, Biologi, Svenska och Teknik), 9 VG (Engelska, Matte, Franska, Fysik, Kemi, Geografi, Historia, Samhällskunskap och Slöjd) och 3 G (bild, idrott och religion). Totalt 265 poäng av 320 möjliga - är man stolt, eller?

Tog fram mina gamla betyg från nian och översatte dem (1-3 = G, 4 = VG och 5= MVG). Jag fick ihop 220 p. Hanna är bäst!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skolavslutningsvecka, pfiuhh!

Denna vecka bockar vi av:

Måndag: filmvisning med bearbetning heldag
Tisdag: Stockholmsresa (besök på Strindbergsmuséet, Riksdagen och Dramaten)
Onsdag: Lagdag + avslutningsfest för alla nior
Torsdag: Volleybollmatch mot niorna (vi lärare formligen krossade allt motstånd!), idrottsdag, korvgrillning med klass hemma i trädgården.
Fredag: Avslutning med fika hemma på eftermiddagen
Lördag: Studentmottagning hemma, kalas för Love hos Aidan
Söndag: Vila! (OCH kalas för Love hos Mohammad)

Bilder från avslutningsfesten:



Hanna och Tobbe är ursnygga, vilket par!!


Glada nior! Hanna, Tobbe med kompisar utanf

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

En Strindbergsidé äro kläckt!

Har ju ett inlämningsdatum till bokinlägget...om en vecka! MEN! Jag har nu en idé som kan bli nåt. Måste bara skriva lite...

Var i Stockholm med nior i tisdags och då besökte vi Strindbergsmuséet. Guiden var väldigt bra och hon berättade massor av spännande detaljer som jag kan använda mig av.

Visste ni till exempel att Strinberg låste in sig i sin matsal iförd hög hatt och kappa med en kopp starkt kaffe varje morgon innan han gick på promenad? Då fick ingen och inget störa för då skulle han TÄNKA. En tänkarhatt kan man använda sig av, tänker jag. En tänkarhatt med massor av Strinbergscitat, tänker jag. Mmm...få se nu, då skulle man kunna... NÄHÄ! Det får ni inte veta nu!!

 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stockholm nästa!

Vi åker med alla nior till Stockholm denna vecka. I morgon åker jag med 85 elever! Inte ensam dock, några kollegor samt chefen har vänligheten att följa med också...

Eleverna har fått välja rubriker på besöket efter intresse så vi fick 5 olika grupper (idrott, historia, kultur, natur och 2 mediagrupper). Jag ska ta hand om 17 st som ska till Strindbergsmuséet, leta Strindbergcitat på Drottninggatan, få rundvandring på Dramaten samt göra ett besök i riksdagshuset. Ska bli intressant och väldigt roligt, en annorlunda dag. MEN, och det finns ett stort men här, bussen går redan 6.30 och kommer inte tillbaka förrän ca 20.00. Så stooor kaffetermos, ursköna skor och en fet (?) plånbok är vad som behövs.

Kan nog fixa de första två, plånboken blir det värre med. Men för att liva upp kaffepausen i bussen har jag i afton åkt två vändor till ICA Speceritjänst för att köpa bullar till termoskaffet (första vändan kom jag fram och insåg att VISA-kortet var hemma...) så det blir nog bra.

Nu hoppas jag på SOL i Stockholm, att alla elever är på plats i ottan och att alla studiebesök funkar! Wish me luck!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Skolavslutningsvecka!

Oj! Är vi redan här? Slut snart, alltså. Men fortfarande sjukt många saker att hålla i huvudet. Gäller att slappna av när man får så man inte åker på värsta förkylningen dagen efter skolavslutningen, brukar vara så annars.

Så nu i helgen har jag kopplat av! Vi har varit väldigt familjära och ägnat hela nationaldagen åt marknad + tivoli på stan (=500 spänn) samt middag i mammas stuga. Vi struntade rebelliskt i alla göromål hemma! Undrar dock för vem eller vilka vi var rebelliska eftersom de enda som lider av uteblivna resultat är vi själva...

Veckan som kommer blir intensiv (som om det var någon nyhet så här års!) med mycket jobb med niorna. De ska se och bearbeta film, åka till Stockholm, ha avslutningsfest och så själva avslutningen då förstås. På avslutningsdagen ska jag leka leken "klona-mig-själv". Den går till så att jag är både med min sjua och med min nia samt är konferencier i aulan... samtidigt! En väldigt rolig lek... Hur den ser ut/fungerar rent praktiskt har jag ingen aning om just nu, det lär väl märkas!

ÅH! Ett visst "band" kommer nog att återuppstå till onsdag kväll också...mer säger jag inte eftersom en del av mina elever läser min blogg har jag förstått! Kan ju bara nämna att vi har vårt första OCH enda (!) reptillfälle onsdag eftermiddag. Kan bli kanon!!

Nä, nu ska jag fundera på mitt bokprojekt...ska ju leverera en tanke på papper snart!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Boada Båårg

Yeah, yeah, yeah...my mind is 16 but not my body, unfortunately!

Kom i eftermiddag hem från en klassresa på Boda Borg med mina nior, underbara människor, med ett större skrapsår, 40 blåmärken och säkert 1000 nya muskler funna! Men det är sååå roligt!! Ungdomarna skötte sig exemplariskt och alla var nog nöjda efteråt.

Så himla praktiskt att åka dit med klasser, allt sköter sig ju självt, liksom! Man behöver inte fixa med mat eller fika, tider eller annat - allt sköts av personalen där. Nytt för mig var "spökvinden" på Boda Borgs camp, strax utanför Oxelösund. Där fick man gå upp 5 åt gången på vinden till ett gammalt hus och jäklar vad det spökade där!!

Väl tillbaka på skolan väntade de sista betygen på att sättas, omdömen skulle skrivas och mitt i detta skulle min andra klass tas om hand! Inspirerad till tusen (not!) bet jag tag i uppgifterna och åkte vindögd från skolan halv fyra.

Men nu är jag trööööött! Måste ändå baka två sockerkakor till musikklassernas konserten med tjeckerna i morgon i aulan, måste ändå laga mat och måste ändå plocka in lakanen från torkställningen (säkert torra nu...)! Kan någon ta hand om mig snart!!?

Sommarlovet - var är du?? Kommer du till mig snart? Snälla!!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()