bilder från Piteå...

...med min urusla mobilkamera. Jo, det är faktiskt snö på bilderna!



Pite Havsbad är ENORMT STORT!! Här finns allt, spelhallar, resturanger, äventyrsbad, spa, konferens och så den långa sandstranden som säkert är fantastisk på sommaren! Tänker definitivt uppleva detta i sommar!



Ja...den här bjuder jag på!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

På långt synhåll?

Var och lämnade tillbaka hyrd slalomutrustning i Spökbacken på morgonen idag. Love var med. När vi åkt hemåt och ser skidbacken från Forssjö över sjön säger han "det är tur att jag har så långt synhåll så jag ser ända dit!" Och det är ju tur!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jippi, härlig fredag!

Idag har jag haft ont i huvudet och mått illa hela dagen... Bläääk!

Men det lättade lite på eftermiddagen så jag passade på att lära sonen lite trafikvett och cyklade med honom ner på stan, träffade Hanna och så lyxfredagsfikade vi på Coffee House för nästan 200 spänn! Varför denna lyx? Jo, igår fick Hanna sitt preliminära gymnasiebesked och hon är antagen till teaterprogrammet på Louis De Geer i Norrköping!! Tjohooo!!


Världens bästa teater-Hanna!

Har inte varit på Coffe House så ofta och fikat men det var riktigt trevligt. Gott också. Och sköna soffor att sitta i. Så sköna att Love passade på att ta sig en tupplur! Han tvärsomnade mitt i fikat! Ha, ha, en trött kille det där.

Sen har vi inhandlat en ny fyrhjuling med autentiskt motorljud från leksaksaffären och cyklat hem och lekt "Traschbalaquoalidaho"-leken (uttalas med amerikansk brytning). Vet ni inte hur den går till? Jo, en styr den tävlande bilen (man kan ta en fyrhjuling också) med roboten som säger "identify yourself!" rätt ofta. Sen ska bilen hoppa över ett gäng dinosaurier på vägen och komma i mål. Då står där en McDonald'shund och voffar en käck melodi. Otroligt kul, faktiskt...

Väntar nu på att få åka och handla mat som är så roligt. Ska testa Oves ungkarlsmat i kväll...biff Rydberg, med potatistärningar och lök samt tärningar av någon filé. Allt detta ringlar man crème fraiche med lite fransk senap över. Får se om det duger i huset i afton.

Helgen bjuder annars på lugn hoppas jag. Ska plantera lite frön och tvätta och olja in trapp och altan. Kom gärna förbi på en kopp kaffe om ni vill! (Väldigt roligt uttryck, det där, man kan riktigt se det framför sig, liksom...PÅ en kopp kaffe...)

Tjing!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tack gode gud för kökslister!

Om ni visste hur HEL jag känner mig! Och det tack vare några lister bara, jag har aldrig sagt att jag kräver mycket, har jag?

Åh, så fint vi har det!

Jag ska lägga in bilder så fort Hanna kommer hem med kameran.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ringde aldrig till Lyxfällan!

Behövde aldrig ringa till Lyxfällan på tv3, vårt ekonomiska dödläge verkar nämligen ha ett slut!

Vi var på banken idag och en hel del har löst sig. Det känns plötsligt lite mer drägligt och man känner att framtiden kan komma, liksom. Vi ska kanske lösa våra huslån och få nya till de superbilliga räntorna som är idag, vi har fixat lite mer med kontona och så fick vi en liten "reskassa" att ha som start i vår nya budget som också blev klar idag - hurra!

Har man sedan som vi en alldeles egen, underbar "Lena" på banken så går allting ännu lättare! Hon frambringar gråtmildhet och en känsla av att man bara vill krama henne och säga "mamma" - hon har en otrolig förmåga att få en att känna sig bra. Vi är inte idioter som inte tar ansvar, vi känner oss aldrig "skyldiga" hos henne utan hon VET att det är som det är, hon VET att vi inte satt oss i vår situation alldeles själva!

Hon avslutade mötet med att säga "Jaha, då har vi löst det mesta men sen ska ni väl leva också, hur löser vi det då?" Så kavlade hon upp ärmarna, tryckte på några knappar, slog lite på räknedosan och vips hade hon trollat fram ett par tusenlappar åt oss! Hurra för Lena!

I morgon ska Love och jag påskpynta, dvs vi ska ställa den illgula tuppen på köksbordet, och sen ska vi skjutsa Hanna till bussen som går till Trysil - lyckosten!

Glad påsk, hörrni, önskar vi!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Deklarerat och klart!

Utan vidare eftertanke tryckte jag in alla siffror på skatteverkets hemsida för oss båda och vips så var deklarationen klar för i år!

Det är på sätt och vis lite synd att det är så enkelt, man minns ju från förr när alla satt och rev sitt hår, räknade och fyllde i siffror till höger och vänster. Sen sprang de till inlämningsstället med två steg i taget för att inte missa tiden! Lite av en kulturell grej som gått i graven i och med internet. Nu är jag i och för sig rätt nöjd med att bara trycka in färdiga koder och vips så är det klart, men liiite synd är det att det är så enkelt!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lekparken, McDonald's och saft!

Vilken utedag!

Love och jag startade med en cykeltur till sjukhusparken där vi lekte med Linda, Madicken och Elvira. Vi fikade, åkte rutchkana och gungade hej vilt i ett par timmar. Sedan cyklade vi vidare till McDonald's för lunch och glass...mums! Avslutade dagen hemma hos oss med saft och ännu mer spring - nu tror vi att alla våra barn ska springa KK-joggen i sommar! Blir förvånad om det inte blir träningsvärk för Love i natt.

Har letat skidbyxor till Hanna också, hon åker ju till Trysil på torsdag. Det är inte lätt om man inte har dryga 600 kronor över att spendera. Nu fixade det sig med lånebrallor tror vi. Hyr skidor gör vi i Spökbacken i morgon kväll och sen är det bara att fara! Hoppas innerligt att de får en underbar påskhelg med mycket skidor, snö (huh!) och skratt!

Har även förberett bankmötet i morgon, ska dit och få hjälp med en ny budget. Och som alltid när jag tänker pengar i någon form så får jag ångest och blir sur! Damn! Jag vill ha massor av pengar så att jag kan LEVA!!!!

Nå ja, dagen har varit underbar och jag vill inte att detta sista ska förstöra den så nu glömmer vi det. Så! Glömt!

Hurra för påsklov!!!



Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag har målat över min miss!

Den i tvättstugan, ni vet. Det gröna kletet har nu torkat och är vitmålat. Jag har även städat, rensat, kollat i varje liten kartong nere i förrådet och det är numera ORDNING! Yes, två lass till soptippen igen... nu måste det snart synas om vi slänger mer. Ska lägga ut några saker till på Tradera också.

Trist är det att jag inte kan börja inreda min tvättstuga och mitt kontor nu när allt är färdigt i källaren. Saknar ca 5000:- för att det ska fixas. Får väl vänta på skattepengarna. Vi får skamligt mycket tillbaka i år och det är väl bara rätt som det känns nu. Vill göra så mycket bara...ni vet; resa, köpa kläder, köpa saker till huset, renovera klart...

Nåväl, en ny påsk är på ingång och jag vet ännu inte hur vi ska spendera den. Lite med kompisar, lite med familjen. Dottern ska ju åka i väg till Trysil så henne ser vi inte röken av, vi andra får roa oss så gott det går.

Har ändå en känsla av tillfredsställelse, skönt! Brukar annars ha ångest och panik när kontot är tomt.

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vilken helg!!

En fantastisk helg ligger nu bakom mig och ett härligt påsklov ligger framför mig. I helgen var min bror med sambo på besök. De hade med sig vår nya dator med en JÄTTEskärm på 22 tum och en massa finesser som jag inte kan på långa vägar. Roligt, roligt!

De hade dock med sig en ännu häftigare sak. En nyhet. JAG SKA BLI FASTER!! Det var ju inte riktigt så de uttryckte det, snarare sa de väl nåt i stil med att de skulle bli föräldrar men JAG SKA BLI FASTER, det är väl det viktigaste? Faster Cecilia, smaka på det! Stackars barn... men jag lovar att vara snäll, god och varm och ömhjärtad!

Toppade helgen med bowlingmatch med make och son. Jag har väl aldrig bowlat så! 6 strike! På en och samma serie! Sjukt, galet och jävligt kaxigt!

Nu sitter jag här och bara myser och tänker att nu så ska jag börja vara glad igen!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag är så glaaaaad!!!

Tack, världens duktigaste Emma!
Visst är det snyggt?

Guuud så kul!!

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jag är så aaaaarg!!

Varför?

Hm...det är det jag funderar på. Mitt yrkesval verkar just nu helt asknäppt. Det tar alldeles för mycket energi och jag blir en otrevlig figur som är snudd på apatisk hemma. Inte bra!

Idag rev jag sönder ett gäng papper som min chef gav mig. REV SÖNDER!!?? Ja, jag var arg på hans beslut...får man inte göra så då? Helt ur balans, kan man lugnt säga. Åh, det svänger så fort att jag blir galen på det här!

Ingen sista bugg blev det igår heller efter ett totalutbrott på sonen. Höll på att bli ett hål i en till dörr hemma...

Psykdoktor - hjälp!!

Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()