Jag har huvudet fullt av idéer!!!

Ovanligt?

Nej. Inte ett dugg.

Nu handlar det om en jobbfrustration. En "vad-ska-det-bli-av-mig"-frustration. Hur ska jag vdareutveckla mig på mitt jobb? Hur kan jag göra karriär? Rektor vill man ju inte bli direkt...

Så att skriva en läromedelsbok kändes som ett passsande uppdrag just nu. Jag hade besök igår av en redaktör för Gleerups förlag som pratade idéer med mig och var med på två av mina lektioner. Vi vet i dagsläget inte riktigt vad det kommer att handla om men något inom svenskämnet och med en tydlig koppling till drama är klart. Att det jag ska skriva kommer att bli en del av en ny serie om det blir nåt är också klart.

HJÄLP!!

Nu måste jag helt plötsligt göra realitet av mina tankar. Var börjar man? Hur ska jag... vart ska jag... när ska jag...ÅHHHHH... vi ska höras igen veckan efter midsommar och då ska jag presentera en idé på papper!!!

Vad har jag gjort???

Läskigt men kul. Kom på ett grundtes i går kväll: Att förstärka det lästa! Kan nog vara bra att ha i bakhuvudet när jag väl börjar.

Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Idag ringde mamma från Prag...

... bara för att tala om att hon och hennes tre syskon, som för tillfället befinner sig där, just var på sluttampen av sin andra gin- och tonicgrogg! Tack och lov var det inte strålande sol och sommarvärme...

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ännu mer fantastiska ungar!!

Var på konsert i förrgår. Musikklassniorna tillsammans med Andreas Johnson, arrangerat av Rotary. Vilket ös!! Håller inte med Nitz om att det var "mysrock", det var ett sjukt ös, alla var otroliga! Hanna Mårtenssons duett med Johnson i "One Love" - vilken styrka att göra en sån grej! Nicklas gitarrsolo, saxofonerna och den i övrigt supertajta orkestern.... man blir stolt över att vara katrineholmare och få uppleva detta!! Eleverna uppträdde säkert, kaxigt, tufft...som om de aldrig gjort annat än stått på en scen, vilket flera av de aldrig heller gjort annat...

Jag säger det igen: jag är stolt över vad som finns i den här lilla stan!! och över att vara mamma till en av de otroliga eleverna...

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tack alla härliga ungar!!

Två musikalveckor är till ända med ett otroligt bra facit, ömt nerpackat i ryggsäcken! Vilka ungar det finns! Vilken gemenskap! Jag vill också gå i nian!! (Nej, ångrade mig när jag tänkte på nationellt prov i fysik som alla våra nior startade denna dag med).

Nu sitter jag på jobbet igen, vid skrivbordet och försöker få ordning på dagen. Stirrar i pappren men förstår inte vad det står. Är i en annan värld. Nåja, så får det väl vara då. Fick en ny elev idag också. Hon är från Danmark och ville börja "NO"...huh! Spännande, jag fattar ju en del danska men det blir nog svårt att kommunicera i klassrummet. Utmaningar - come on!

Ska lägga in lite bilder när kameran är lagad...

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fyra blir tre!

Ibland händer det saker...

Till hösten skrotas mitt arbetslag! Där jag började, där traditionerna finns, där stämningen är på topp och kreativiteten flödar men nu ska A-laget bli nyktra! Vi "sorteras" in i de andra tre lagen till hösten och det kan väl kännas så där. Å andra sidan älskar jag ju förändringar för då händer det ju nåt! Jag personligen hamnar förmodligen i D-laget. Det blir nog bra...

Och det bästa av allt! OM det blir som planerat får skolan äntligen sitt efterlängtade dramarum!! Tjoho! Sååå enkelt det blir med all min undervisning då! Fast jag ska väl inte ropa för högt för då försvinner väl den tanken i nåt annat slags sparkrav...

Nytt till hösten alltså!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt lösenord, nytt inlägg!

Så!
Nu äntligen kan jag skriva! Något galet blev det förut...

Jobbar med Söders musikal just nu. Om ni vill se vilka som verkligen styr och bestämmer över oss rekommenderas ett besök torsdag eller fredag kväll i Tallåsaulan. Man kan få se en hel del rymdvinklar, en mordlysten reseledare och Tony Irvings bror, Bob Irving! Se "Oh my God! Livet styrs av sex!"

Jag står i aulan från morgon till kväll utan en liten kaffepaus ens...tar på krafterna men det är otroligt spännande och roligt! Och i år så har vi kommit långt - manus är ju faktiskt redan färdigt, fyra dagar före premiären!! Duktiga skådespelare, otroliga sånginsatser och massor av sköna detaljer från alla de 140 nior som är inblandade.

I övrigt känns livet rätt hoppfullt ändå! Har en skön sommar att se fram emot har jag just insett. Massor av skoj blir det! Och så har Bruno fått tillbaka sitt jobb!! Visserligen bara ett halvår till att börja med men, fasen, ordning på inkomsterna och ordning på tiderna uppskattas. Och sen får jag äntligen tillbaka bilen!

Ciao!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

En gång

En gång var hon din

En gång lyssnade hon på bara dig

En gång följde hon dig vart du än gick

Du ledde, hon följde

du älskade och hade kontroll

En gång berättade hon sina tankar

bara för dig

En gång skrattade ni tillsammans,

grät tillsammans


Då kröp hon upp i din famn

du klappade hennes huvud

kysste hennes hår

och viskade "jag älskar dig"

Då blev det bra igen


En gång blir hon sin egen

En gång följer hon inte längre dig

En gång går hon sin egen väg

Du är vid sidan av

Du har inte längre kontroll

En gång får någon annan hennes

tankar och berättelser

Visst skrattar hon ibland

men oftast med andra

och visst gråter hon ibland


Åh, hur du vill ta emot henne då

hålla henne i din famn

klappa hennes huvud

kyssa hennes hår

och viska "jag älskar dig"

Då blir allt bra igen

Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()

Sol ute, sol inne, lägg Pite havsbad på minne'!


Tänk er följande; man är boende i södra delen av Sverige, det är den första riktiga vårhelgen med solsken och 20 grader varmt. Vad kan man göra då? Ja, man kan puttra runt i trädgården och göra vårfint, olja in altanen, byta däck på bilen eller bara sitta i solen med en kopp kaffe (eller annan vätska, vilken man föredrar) ELLER så kan man åka till ett snöigt Piteå!

Ja, det är faktiskt sant, det var vad jag gjorde i slutet av april. Det var visserligen inte kallt i Piteå direkt men snön låg kvar och isen på Bottenviken fanns där och påminde om en snörik vinter där sista (?) snöfallet föll för ett par veckor sedan. Man kan tycka att detta tilltag är otroligt dumt till och med korkat men jag hade ett uppdrag! Att spana inför kommande revy-sm i Piteå i augusti.

Jag har aldrig varit här förut och visste väl inte vad jag kunde förvänta mig riktigt. Hade ju hört att havsbaden skulle vara vida känt men hade nog tänkt samtidigt att det verkade kallt och lite trist att semestra där, uppåt. Man vill ju till solen, liksom! Men jag lovar att här kommer att finnas sol när alla kommer i augusti, både inne och ute!


Jag valde hotelldelen som boende denna gång. Helt okej rum, gott om plats för 4 personer i ett dubbelrum, balkong finns på flera rum och den är dessutom rejält tilltagen. Alla faciliteter finns som sig bör men rummen har en aningens, aningens "campingstugekänsla" över sig. Men, ack, inte sover man väl bort en skön semester?! I hotelldelen fanns så mycket annat att göra nämligen. Restaurangen till exempel med sin krogshow fyra kvällar i veckan var mycket bra, god buffé och trevlig service.


Om man nu väljer att bo i storstuga i stället eller den så kallade bungalowen så har man självhushåll. Skillnaden på dessa stugor är att i storstugan finns två sovrum (dock utan fönster) och i bungalowen sover alla i samma sovrum, vilket ju kan vara trevligt (beroende på vem man åker med förstås). Camping finns ju också, även små tälthus om man vill bo riktigt billigt... men allt detta är på samma plats, vid den långsträckta, långgrunda stranden.


Första kvällen testade jag äventyrsbadet som hade allt man kan tänka sig; rutchbanor, servering (ja, det gick att få en öl här), bubbelpooler och, kanske mest överraskande, en solterass som simulerar riktigt solljus. Så regnar det ute kan man alltså komma härifrån solbränd ändå! Vill man ha ännu mer avkoppling finns även en spa-anläggning där man kan få alla möjliga behandlingar, flera med fantasieggande namn som choklad- och fruktcocktailinpackning och tranbärs- och ingefärakuren. Det fanns även vanlig klassisk massage för den som vill känna sig trygg. Här måste man dock vara på hugget och boka tid i tid så att säga för de var väldigt buissy på den här avdelningen.


Exempel på övriga aktiviteter som kan roa mellan stranddynan och kudden är gocart, bowling, dart, biljard, golf (niohålsbana), minigolf, lekhus för barnen (à la Busfabriken) och förstås bastu med tillhörande badtunna. Vill man se själva staden Piteå som ligger ca en mil norr över så går det bussar från hotellfoajén in till centrum. Här finns alltså att göra för hela familjen!

(Åker man utan barn kan ju ett dopp vid nudiststranden kanske locka...?!)

 Pite havsbad, vilket ställe!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()