Tungan rätt i mun!

Shit, nu startar det! Vårens plågor i skolan...

Eller egentligen är det trevliga saker för det mesta, jag är en av de kanske få som gillar föräldramöten och utvecklingsssamtal men det kräver ju en hel del jobb. Dessutom har jag fått äran att rätta engelska nationella prov fast jag inte har någon nia i engelska. Ett nytt grepp för att underlätta arbetsbelastningen på de som har mycket. Och jag är på! Tycker det är bra att vi alla är uppdaterade och nästa år kommer ju jag lindrigare undan.

Sen ska en musikal förberedas på jobbet, ska bli skruttkul! Vi ska träffa alla som vill skådespela på måndag, har förberett för det idag. Alla är dock inte lika med i matchen... det är så trist när man har kollegor som fullt ut förlitar sig på att andra fixar och sen bara talar om vad som ska göras! För mig funkar det inte så, jag skulle få jättedåligt samvete om jag inte gjorde mitt yttersta i de projekt jag ska delta i.

Har min lärarstudent på plats också i fem veckor framåt. Gäller att ge henne kloka råd, feed back och lagom arbetsuppgifter och det är lite huvudbry, inte helt enkelt! Men roligt! Otroligt stimulerande att få tagga till och bjuda på det bästa av mig, för det är så det blir. Jag vill ju inte framstå som någon virrig amatör...vilket jag kanske gör ändå i hennes ögon. Hon håller dock ganska god min!

Och mitt i alltihop kommer underbara Anna-Lena med en chokladask! Ja, änglar finns ju, kan man ana.

Har dessutom fått brev från förläggaren på Gleerups som vill att vi som var på plats i Malmö för en tid sedan skriver varsitt provkapitel om argumentation utifrån de nya förslagen på kursplan. Ska verkligen försöka klämma fram nåt vettigt, blir väl påskens arbete, kan jag tro.

Ja, så de närmsta veckorna äro fyllda med rättning, utvecklingssamtal och möten, but I love! Hellre det än för lite, då skulle jag klättra uppåt väggarna likt en andtruten fluga!

Ska bara försöka få in familjen i det här livet också. Sonen behöver underhållas, dottern behöver stöd och kramar och maken likaså. Sen är det ju påsk och den ska firas... ja, hur ska vi fira den? Är den något att fira? Kul med god mat, dryck och vänner för all del. Får väl se hur det blir. Jo, men jag är ju bjuden på fest den första april, eller var det ett aprilskämt, tro? Tjejfest är alltid kul!

En annan kul grej: ska tillsammans med två kära vänner starta en vinklubb! Vi ska prenumerera på en låda finvin à 6 flaskor var tredje månad, träffas och laga god mat och prova viner! Ska bli jättehäftigt att lära sig mer, visste inte att det fanns fyrtiosjutton olika sorters druvor ens!

Glad påsk!






Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Längtar...

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Viktigt nervös!

Sitter just nu på tåget till Malmö. Ska besöka bokförlaget Gleerups för en liten diskussion kring framtidens läromedel tillsammans med andra skrivglada lärare. Intressant! Känner mig rätt viktig när jag sitter här på tåget med min dator. Det ingen vet är att jag facebookar och bloggar... OCH har köpt en svindyr uppkoppling i 30 minuter eftersom min jobbdator inte vill ta emot mitt nyligen inköpta mibila bredband. Skitsamma, det ser i allafall ut som om jag har JÄTTEmycket jobb att göra, suckar lite ibland, ser bekymrad ut ibland, skriver och duttar... rätt kul!

Men jag är också rätt nervös. Att åka tåg är ingen match om man slipper byta och det slapp jag med undantaget bytet i Norrköping men eftersom jag åkt rätt mycket tåg i mina dar dit så var det en bit kaka). Det jag är nervös över är mer larviga, enkla, ängsliga saker. Ett exempel: det jag vet om gruppen jag ska träffa är att det är en kille från Norrköping som ska vara med. Han har väl fått samma inbjudan som jag och sitter förmodligen på samma tåg just nu också. Inget konstigt och inget att vara nervös över. MEN när vi kommer fram, och ska medelst karta ta oss fram till samma ställe (där förmodligen ingen av oss varit förut) och kanske ska gå precis efter varandra, gå in i porten samtidigt...guud vad jag är fånig men sådana situationer KAN bli pinsamma ju! Jag får fortsätta spela viktig och världsvan...

Så, frågan är nu inför mitt möte HUR jag tror att undervisningen kommer att förändras i och med de nya kursplanerna som kommer 2011. Den frågan har jag just nu ganska vaga svar på men jag skulle kunna utveckla dem senare. Funderar på!

Tjing!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()